בקלאווה

אני רוצה לשתף אתכם במתכון נהדר לבקלאווה בסירופ קלמנטינות 😲(בהשראה ממקור אחר כמובן אך ניסיתי והן יוצאות מדהים וטעימות ממש שאני חייבת להמליץ לכם עליהן!)

מצרכים:🍊

• חצי חבילה של יריעות בצק פילו (יש להפשיר לילה אחד במקרר לפני הכנה)

• מעט שמן להברשה (עדיף קנולה)

• 3 כפות סוכר

• חצי כפית קינמון (לא חובה אבל מומלץ)

• 80 גרם פיסטוקים טחונים גס

• 80 גרם שקדים טחונים

• 150 גרם אגוזי לוז טחונים

• לסירופ: 2 כוסות מים, כוס וחצי סוכר, כ-3 פרוסות קלמנטינה.

אופן הכנה:🥣

1. בקערה נערבב את כל חומרי המלית.

2. נפרוס על משטח העבודה את יריעות בצק הפילו ומברישים אותה בשמן.

3. מניחים מקל עץ קצת מעל הצלע הצרה הקרובה אלינו ועם יתרת הבצק שבין המקל אלינו נשתמש כדי לעטוף את המקל ולהדק. כעת נפזר על יריעת הפילו את מתערובת המלית, נהדק ונגלגל את היריעה בעזרת המקל בצורה של רולדה. חשוב להדק.

4. כעת מניחים יריעת פילו נוספת ומשמנים אותה. מניחים את הרולדה על היריעה הנוספת, מושכים את המקל ומגלגלים ליצירת רולדות נוספות.

5. כעת נפרוס את הרולדות לפרוסות של 1 וחצי ס"מ ולסדר בתבניות.

6. יש לאפות בתנור למשך 20 דקות עד השחמת פני הבצק.

7. בסיר קטן נפרד מרתיחים את החומרים להכנת הסירופ בערך כ20 דקות בישול עד להסמכת הסירופ. את התערובת שופכים כשהבקלוואות והסירופ בטמפרטורת החדר. ניתן לצקת את הרוטב כחצי שעה לפני ההגשה.😋

 

מתכונים נוספים

רולדת תותים

סופגניות

עוגת סולת

רולדת פירות יער

סופלה שוקולד

עוגת שוקולד ווניל גבוהה

חנות אפייה מספר 1 בעולם

ספוליאטלה

עוגת גבינה אפויה

עוגת שמרים לשבת

עוגיות שוקוצ'יפס

עוגת גבינה ובראוניז להיט!

קאפקייקס

רולדת תמרים

בייגלה עם גבינה

גלידה ביתיית

דילוג לתוכן