מתכון לסופלה שוקולד.
המתכון:
300 גרם שוקולד מריר
250 גרם חמאה
1/2 כוס סוכר לבן
5 ביצים L1/2
כוס או 70 גרם קמח לבן
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
ממיסים שוקולד, חמאה וסוכר במיקרוגל או מעל סיר אדים.
בקערה נפרדת טורפים ביצים.
מוזגים מעט מתערובת השוקולד החמה לקערה עם הביצים ומערבבים היטב.
מעבירים את כל תערובת הביצים לקערה עם תערובת השוקולד ומערבבים היטב,
מוסיפים קמח וטורפים עד שהתערובת חלקה ללא גושים.
מוזגים את התערובת לכלים, עד 3/4 גובה הדפנות.
בסוף האפייה מטביעים במרכז כל כלי 2-3 קוביות שוקולד לבן או חלב.
אופים כ-20 דקות, עד ששולי העוגה יציבים והמרכז עדיין נוזלי.
מוציאים מהתנור ומגישים מיד, מומלץ לקשט עם אבקת סוכר מלמעלה.בתאבון