אין אחד שלא מכיר את עוגיות “הפרחים” האהובות
לרגל הקיץ , והפריחה היפה שבחוץ, משתפת אתכן במתכון האהוב עליי.
מצרכים לעוגייה:
125 גרם חמאה
50 גרם אבקת סוכר
חצי כפית מחית וניל
שמינית כפית מלח
150 גרם קמח
20 גרם חלבונים
למילוי:
100 גרם סוכר חום
100 גרם חמאה
100 גרם שקדים
100 גרם גלוקוזה
אופן הכנת בצק:
1. מיקסר עם וו גיטרה – שמים חמאה ואבקת סוכר ומקציפים עד שהתערובת רכה ואוורירית.
2. מוסיפים בזה אחר זה את התמצית וניל, מלח, חלבון והקמח. לעבד את הבצק מעט כדי שהעוגיות יצאו פריכות.
3. את התערובת שמים בשקית זילוף עם צנטר ומזלפים בתבניות עיגולים. הצנטר מעניק לבצק את הצורה עם החור. {המלצה יש להשתמש בשקית זילוף רב פעמית}
4. מכניסים למקרר לפחות לשעה. אופן הכנת המילוי:
1. מרתיחים גלוקוזה בסיר על אש בינונית – נמוכה.
2. מוסיפים תוך כדי ערבוב את הסוכר חום וקוביות החמאה, שכל החמאה נבלעה בתערובת מוסיפים את השקדים, מערבבים עד קבלת תערובת אחידה ומורידים מהאש. אסור לחמם יותר מידי אחרת החמאה מתפרקת.
3. שופכים את התערובת על משטח סיליקון או נייר אפיה מכסים במשטח נוסף ומרדדים עד קבלת שכבה דקה. חותכים את ההמסה לריבועים ומכניסים לתוך החור של העוגייה.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל160 מעלות כ12 דקות.